Mirjami Hietala: Talo metsässä -Psykoterapiakeskus Monasteri 10 vuotta, 1994

Ei saatavilla

Takakannesta: Psykoterapiakeskus napapiirin tuntumassa, Psykoterapiasäätiö Monasteri Oulussa, täyttää koulutuskeskuksena kymmenen vuotta. Talo metsässä on kertomus säätiön kehityksestä yliopistollisen psykiatrian kylkiäisestä itselliseksi psykoterapiakeskukseksi, joka kouluttaa psykoterapeutteja kykeneviksi itsenäiseen työhön; ammattitaidollaan saattamaan potilaitaan mieltä eheyttävän psykoterapiakokemuksen läpi.

Viettäessään kymmenvuotisjuhlaansa säätiö julkaisee historiikkinsa, joka kertoo työstä, ilosta ja yhteishengestä, mutta myös vastoinkäymisistä ja kompastuskivistä psykoterapiainstituutin kehityksen tiellä.

Tällä historiikillaan säätiö haluaa kiittää kaikkia työhön osallistuneita ja asiaan myötävaikuttaneita henkilöitä, ennen kaikkea Suomen Psykoanalyyttistä Yhdistystä. Se on kansainvälisenä organisaationa (International Psychoanalytical Association) tehnyt pohjoisen psykoterapiakeskuksen synnyn mahdolliseksi kouluttamalla säätiön perustaneet ja sitä ylläpitävät psykoanalyytikot. Oulun kylmällä maaperällä on kypsynyt etelän hedelmä, joka ylläpitää keskustelufoorumia psykoanalyyttisestä psykoterapiasta tieteellisenä tutkimuksena ja kliinisenä hoitona mielen alitajuisen aineksen tiedostamiseksi.

Tor-Björn Hägglund