Kolme kertaa System Crasher

Julkaistu 23.3.2020

 

KOLME KERTAA SYSTEM CRASHER

System Crasher- elokuva herättää katsojassa monenlaisia tunteita. Näitä tunteita ja tunnelmia ovat kirjoituksissaan pohtineet psykoterapeutti ja  psykologi Piia Rantakokko, musiikkiterapeutti ja kirjailija Jukka Tervo sekä psykoterapeutti ja  kirjailija Juhani Korpela. Elokuvan aihe on rankka ja monenlaisia tunteita herättävä. Piian, Jukan ja Juhanin kirjoitukset auttavat ja selkeyttävät elokuvan herättämien ajatusten työstämisessä.

Tänä päivänä elämme koronaepidemian vuoksi tilanteessa, jossa on epävarmuutta, ennakoimattomuutta, pelkoa ja uhkaa. Tilanne voi tuntua sietämättömältä ja ahdistavalta. Ihmismielen voi olla hankala sopeutua tähän epävarmaan tilanteeseen.

Erityisesti lapset ja nuoret tarvitsevat psyykkistä  tukea vanhemmiltaan ja luottamusta siihen, että tästä selvitään ja arki muuttuu taas  normaaliksi. Kaikilla lapsilla ei ole mahdollista saada tällaista tukea ja luottamusta vanhemmiltaan ja lähipiiriltään  ja heistä herää syvä huoli. Jäin pohtimaan millä tavalla elokuvan Benni ja hänen kohtalontoverinsa tosielämässä tästä ympäröivän maailman poikkeustilasta psyykkisesti selviävät?

 

Pauliina Sikkilä

lapsi,-nuorisopsykoterapeutti

 

Ohessa linkit näihin kiinnostaviin kirjoituksiin.

Piia Rantakokon teksti:

piia.rantakokko.net/wp/system-crasher-kun-toivokin-on-liikaa

 

Jukka Tervon teksti:

https://www.jukkatervo.com/turvalasi-saroille-system-crasher/

 

Juhani Korpelan teksti

https://mieli37.webnode.fi/l/system-crasher/?fbclid=IwAR2W-vVIszggvcVUsmEt8CXU9M4R7f0qRSWs6hkXwPIKOb8lNNiYnLQbpx8